Nieuws   Zoeken 

Maaike's pastasalade met garnalen en basilicum
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram taglierini (vers)
200 gram garnalen(hollandse zijn het lekkerste)
2 bosuitjes
rucola sla voor de garnering
voor de dressing:
1 dl olijfolie
sap van 1 citroen
citroenschilletjes van een kwart citroen
1 scheutje azijn (balsamico)
1\2 bosje verse basilicum fijn gesneden
1/2 spaans pepertje zeer fijn gesneden
20 gr fijn gesneden verse gember
1/2 rode paprika in kleine blokjes
peper naar smaak
Bereiding:
Kook de verse pasta in ruim water met een snufje zout in ongeveer 2 minuten al dente. Direct afspoelen tot de pasta koud is. Hierna de pasta besprenkelen met wat olijfolie om plakken te voorkomen. Meng alle benodigheden voor de dressing in een kom goed door elkaar. Meng nu de dressing met de pasta tot een mooi geheel. Leg op grote borden, in het midden een beetje rucola en leg daar een hoopje pasta op. Maal er wat verse peper over en leg er per bord 50 gram garnalen op. Garneer de borden met wat fijngesneden bosui.
Receptnummer: 6421 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: maaike A.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept