Nieuws   Zoeken 

Vanessa's gehakt ananastaart
Ingredienten: (4 pers.):
bladerdeeg (diepvries)
1 ui
1 (flinke) prei
mexicaanse gehaktkruiden
400 gram gehakt
chilisaus
blikje gesneden ananas
2 ons ontbijtspek
3 eieren
0,5 dl melk
zout en peper
roomboter
Bereiding:
Laat de diepvries bladerdeeg ontdooien. Neem een ronde springvorm en vet deze in met boter. Pel en snipper de ui en maak de prei schoon, snij deze in ringen Doe een klein beetje olie of boter in een ban en rul hier het gehakt in, bak vervolgens de prei en de ui mee. Schep het blikje ananas en wat chilisaus door het gehaktmengsel heen. Verwarm de over voor op 225 graden. Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met de uitgerolde plakjes deeg. Verdeel 1 ons ontbijtspek over de bodem en schep een deel van het gehaktmengsel erop, vervolgens de rest van de ontbijtspek eroverheen en daar weer het laatste restje van het gehaktmengsel overheen. Klop drie eieren los met o,5 dl melk en wat zout en peper, giet dit over het gehakt mensel. De bovenkant bedekken met bladerdeeg (ik snij het meestal in dunne plakjes, zodat het er leuk uitziet, een beetje als een appeltaart.) Bak de taart iets onder het midden van de oven in ca 30 minuten gaar. Eet smakelijk.

aanvulling: ben vergeten te vermelden dat die gehaktkruiden door het gerulde gehakt heen moeten.
Receptnummer: 6448 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Vanessa
Opmerking:
De taart kan zowel koud als warm worden gegeten en is erg voedzaam.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept