Ingredienten: (4 pers.):
1 kg aardappelen
8 struikjes witlof
1 ui
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
2 dl gezeefde tomaten (pakje 5 dl)
1/2 dl droge witte wijn
1 el vloeibare honing
peper, 1,5 dl melk
evt. 25 g boter of margarine
16 plakjes katenspek
150 g geraspte (oude) kaas
boter of olie om in te vetten
lage ovenschaal, inhoud ca. 2 l
| Bereiding:
Ovenschaal invetten. Oven voorverwarmen op 200 gr.C/gasoven stand 4. Aardappels schillen en in +/- 20 min. gaarkoken, afgieten, melk en evt. boter en zout toevoegen en tot puree stampen. Tegelijkertijd lofstronkjes wassen en in +/- 10 min. gaarkoken en afgieten. Saus maken terwijl de aardappelen en lof koken: in koekenpan olie verhitten, ui pellen en snipperen, knoflookteentjes uitpersen. Ui ca. 3 min. zachtjes fruiten en knoflook toevoegen. Toevoegen: gezeefde tomaten, wijn, tijm en honing. Saus 1 min. zachtjes laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Puree over bodem van ovenschaal verdelen. Lofstruikjes in 2 plakjes katenspek wikkelen en naast elkaar op puree leggen. Tomatensaus erover schenken. Bestrooien met kaas. Schotel in midden van oven in ca. 15 min. warm laten worden. |