Ingredienten: (10 pers.):
1 hele kip (minimaal 1 kilo)
800 gram boerensoepgroente
2 strengen vermicelli
2 bouillion blokjes kip
4 kleine maggi blokjes
zout en peper
| Bereiding:
Spoel de kip goed af onder koud stromend water. Doe de kip in een grote soeppan (ongeveer 6 tot 8 liter). Doe er zoveel koud water bij tot de kip helemaal onderstaat. Doe er zoveel zout bij als je lekker lijkt. Breng het water aan de kook. Laat de kip minimaal 1 uur zachtjes pruttelen, totdat het vlees van de botten valt. Haal de kip dan uit de bouillion en laat deze afkoelen, zodat je deze van alle botjes kunt ontdoen. Was de soepgroente in ruim water en voeg ze toe aan de bouillion. Voeg de vermicelli, de bouillion en maggi blokjes, en peper toe. Haal de vellen van de kip (die gebruik ik niet is te vet en smaakt niet lekker) en snij het vlees niet te fijn. Doe het kippenvlees terug in de bouillion en breng het nog een keer aan de kook tot de vermicelli gaar is. |