Nieuws   Zoeken 

Marianne's mosterdsoep
Ingredienten: (4 pers.):
50 gram boter/margarine
50 gram bloem
1 liter water
100 gram grove mosterd
2 bouillion blokjes
peper en zout
1 dl culinaire room
Bereiding:
Smelt de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Laat dit 1 minuut pruttelen. Voeg dan al roerend steeds scheutjes water toe tot ongeveer een halve liter. Voorkom klontjes door het vuur zacht/laag te draaien. Roer nu de mosterd door de soep, voeg de bouillionblokjes en peper en zout naar smaak toe. Laat dit 3 minuten pruttelen. Voeg dan de rest van het water toe, totdat de soep de juiste "dikte" heeft. Wil je dikkere soep dan niet al het water toevoegen. Voeg als laatste de room toe. Dit mag ook een scheutje per bord of kom zijn.
Receptnummer: 6514 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Marianne
Opmerking:
Variaties:
- Bak in de boter een gesnipperde ui of een in fijne ringetjes gesneden prei mee.
- Vervang het water door (kalfs)bouillion uit een pot.
- Doe kleine stukjes rookworst of knakworst, cervelaatworst of salami in de soep.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept