Paddestoelen bisque van Ria
Ingredienten: (4 pers.):
2,5 ons schone grotchampignons in plakken
2,5 ons schone oesterzwammen in plakken
4 el boter
2 dessertlepels bloem
6,4 deciliter kippenbouillon
1 deciliter creme fraiche
2 el droge sherry
zout, peper, nootmuskaat
gehakt selderieblad
Bereiding:
Sauteer de plakken grotchampignon en oesterzwam 2 minuten in een soeppot, al omscheppend in de heet gemaakte boter, op matig hoog vuur. Draai het vuur dan laag, bestrooi de paddestoelen met de bloem en fruit het mengsel, al roerend, 3 minuten.
Giet nu de bouillon in een straaltje erbij en verhoog het vuur, al roerend, tot matig hoog en sudder 5 minuten. Pureer het mengsel in een blender (of niet) en doe het terug in de soeppot.
Roer de creme fraiche en de sherry erdoor en kruid zonodig met wat peper, zout en nootmuskaat. Warm de soep 5 minuten door op matig laag vuur en dien haar op in warme soepkoppen, bovenop versierd met gehakt selderiegroen.
Receptnummer: 652 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Ria
Opmerking:
door de creme fraiche wordt de soep fijn van smaak.
lekker met geroosterd knoflookbrood!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept