Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine witte kool ca. 400 gr.
1 komkommer
2 bleekselderijstengels
1 kleine groene paprika
2 bosuitjes, met veel groen, gesnipperd
Voor de saus:
4 eetl. mayonnaise
1,5 eetl. ketchup
1,5 eetl. zure room of crème fraîche
1 theel. fijne Franse mosterd (Dijon)
1 mespuntje suiker
zout
witte peper uit de molen
| Bereiding:
Schaaf of snijd de kool in smalle reepjes. Spoel ze in ruim kokend water laat het goed uitlekken. Maak ze daarna droog (slacentrifuge of keukenpapier). Boen de komkommer schoon of schil hem. Halveer de komkommer, verwijder zaadjes en snijd deze in blokjes van ca. 1cm. Doe de blokjes in een vergiet, strooi er wat zout over, schep alles om en laat het uitlekken. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Snijd de paprika door de helft en verwijder het zaad + de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in hele smalle reepjes. Maak de saus door mayonaise, tomatenketchup, zure room of de crème fraîche en mosterd met elkaar te vermengen. Voeg naar smaak zout, peper en suiker toe. Schep in een kom de witte kool, komkommer, bleekselderij, paprika en bosuitjes luchtig door elkaar. Schep de saus door de salade. Een heerlijke salade voor bij de barbecue en tal van andere gerechten. |