Nieuws   Zoeken 

Gunilla's penne of Orecchiette met broccoli en ansjovis
Ingredienten: (4 pers.):
2 grote stronken broccoli
2 grote tenen knoflook, gepeld en gehakt
8 ansjovisfilets
2-4 kleine gedroogde rode Spaanse pepertjes, verkruimeld
3 klonten boter
450 gram gedroogde Penne of orecchiette (deze laatste is niet overal verkrijgbaar, maar penne is een goed alternatief)
zeezout en zwarte peper uit de molen
flinke hand vol geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
Bereiding:
Snijd met een klein mesje rondom de broccoli de donkergroene bloemen van de steel los en leg ze opzij. Schil de steel, snijd de droge stronk eraf en gooi die weg. Zet ondertussen water op voor de pasta in een grote pan en snijd dan de stelen in kleine stukjes en doe die samen met de knoflook, ansjovis, Spaanse pepers en de helft van de boter in een andere ruime pan. Doe er een deksel op en laat zachtjes 8-10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de penne samen met de broccoliroosjes (gooi de broccoliroosjes er ietsje later bij, anders worden ze erg zacht) en giet deze als ze gaar zijn af. Bewaar een klein beetje kookvocht. Doe de pasta en broccoli bij het mengsel van de stelen/ansjovis, zet de pit uit en roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout, de rest van de boter en de parmezaanse kaas. Giet er zo nodig de rest van het kookvocht overheen om de pasta los te maken en mooi te laten glimmen. Strooi er aan tafel nog wat parmezaanse kaas overheen.
Receptnummer: 6547 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Gunilla
Opmerking:
Heerlijk met een salade met dressing van: 6 eetlepels olijfolie extra vierge, 3 eetlepels citroensap, 1 eetlepel honing en peper en zeezout uit de molen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept