Nieuws   Zoeken 

Margriet's pasta die iedereen lekker vindt
Ingredienten: (2 pers.):
voor de saus:
200 gr rundergehakt
zilveruitjes
ketchup
peper, zout, nootmuskaat, suiker
elleboogjespasta
parmezaanse kaas
Bereiding:
Saus: bak het gehakt in een anti aanbakpan zonder boter rul. Probeer het zo droog mogelijk te krijgen, daarna kruiden. Doe er vooral niet teveel nootmuskaat bij. Kwak er ketchup bij, bijvoorbeeld een half koffiekopje. Om de smaak in balans te brengen doe je er nu wat zilveruitjes (bv 1 eetlepel) bij en ook het sap uit het potje. Begin met 2 eetlepels sap en kijk of je saus op de gewenste dikte is. Anders nog meer eetlepels zilveruitjessap (afwisslen met lepels water! anders wordt het misschien zuur) toevoegen. Tenslotte doe je er een flinke eetlepel suiker bij. Dit werkt als smaakversterker. Doe alles op je eigen smaak. Tegelijkertijd zet je de pasta op. Doe in een pan ruim water en breng dit aan de kook. Als het kookt een beetje zout in de pan (voor de smaak en om het kookpunt te verlagen, zodat het sneller klaar is). Je kunt evt. voor de smaak een bouillonblokje toevoegen. Na een paar minuten is de pasta gaar. (Het is dan glazig en zacht). Goed afgieten, op borden doen en de saus erover heen. Lekker geraspte kaas erover.
Receptnummer: 6556 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: margriet
Opmerking:
De saus kun je aankleden met champignons, courgette en wat je maar wilt. Eventueel kun je ook van echte tomaten de saus maken en de zilveruitjessap vervangen door een combo van azijn en citroensap en wijn en ga zo maar door, maar dan duurt het gelijk veel langer.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept