Roefreep van Janine (moet 1 nacht opstijven!!)
Ingredienten: (3 pers.):
100 gr. pure chocolade
100 gr. melkchocolade
400 gr. biscuites
(bijv. spritsen)
150 gr. studentenhaver
8 el. stroop
200 gr. boter of
margarine
platte cakevorm of
ovenschaal
bakvorm of
aluminiumfolie
Bereiding:
zoek de rozijnen en krenten uit de studentenhaver. hak de overgebleven nootjes. vet de vorm eerst in met boter en bekleed de vorm dan met bakpapier of alufolie. breek de koekjes klein (koekjes in een plastic zakje en met de deegroller je uitleven op het zakje) stroop in een pannetje met dikke bodem en verwarm zachtjes. als de stroop warm en dun is meng je de boter of margarine erdoor en haal het pannetje van het vuur. doe de chocolade in stukjes bij het mengsel. door warme mengsel smelt de chocolade. doe de gehakte noten, rozijnen en biskwietjes erbij en meng dit mengsel zeer goed. stort de massa in de vorm en druk het heel goed aan zodat er geen luchtbellen in zitten (heel belangrijk!!!), laat alles 1 nacht opstijven in de koelkast. Hak het the day after in blokken en volg het onderstaande advies op in geval van chocolade hoofdpijn!!!
Receptnummer: 66 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Janine Florijn
Opmerking:
Als je net als ik van teveel chocolade migraine krijgt dan doe je als volgt; je neemt de hele bak met dit lekkers bij je op de bank je eet zoveel als je kunt en neemt daarna een flink aantal aspirines. Kwestie van kiezen zou Jeroen Pauw zeggen...!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept