Nieuws   Zoeken 

tjang tjing tjong van freeman
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote ui
3 a 4 teentjes knoflook
2 tomaten
2 grote spitskolen
2 kippen bouillon blokjes
1 zakje gedroogde garnalen
1 madam janet peper
kippenkruiden
fitjen
ketjap manis
sojasaus
rijst
zonnebloemolie
1 kg kippenvleugeltjes/pootjes
Bereiding:
maak ui en knofllook schoon.snij de ui door midden en dan in halve ringen en pers de knoflook.snij spitskool door midden en dan in repen van 1 centimeter. snij de tomaten in blokjes.doe de olie in grote pan of wok en goed verhitten. fruit nu de ui en knoflook.Tomaten en bouillon blokjes er bij en even fijn stampen met de stamper. doe er dan een scheutje ketjap ,sojasaus en wat kipkruiden/fitjen/zakje gedroogde garnalen erbij en laat dit even op zacht pitje inkoken.vuur weer hoog en doe nu de spitskool er bij en blijf doorroeren.als de kool flink geslonken is doe je de gehele peper er bij en op laag pitje ongeveer 10 min. pruttelen.(PAS OP VOOR DE PEPER HAAL HEM ER UIT ALS JE HET PITTIG GENOEG VINDT).frituur de kippen vleugeltjes/pootjes en als ze klaar zijn wat kipkruiden er over strooien.doe de gekookte rijst op het boord daar overheen de groente en zet de kippen vleugeltjes/ pootjes er apart naast. EET SMAKELIJK.
Receptnummer: 660 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: freeman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept