Ingredienten: (8 pers.):
90 gram gewone suiker
1 zakje vanille suiker
3 eieren
90 gram bloem
1 theelepel backin
1 grote en 1 kleine verpakking slagroom (ongeklopt)
3 niet te rijpe, grote bananen
3 repen pure chocolade | Bereiding:
Doe de gewone suiker, de vanille suiker en de 3 eieren in een kom en zet deze kom in een grotere en hogere kom, gevuld met heet water (au bain marie). 7 min. mixen (de mix in de kleine kom zal stijgen tot het waterniveau in de grotere kom). De bloem en backin er doorheen roeren; NIET mixen. Het beslag in een springvorm scheppen, glad strijken en +/- 20 min. bakken op 175 gr. De taart af laten koelen en met een taartsnijder opensnijden. Beide helften bestrijken met geklopte slagroom (3/4 van de grote verpakking) en de bodem bedekken met plakjes banaan. De bovenkant van de taart hier weer op. Met ongeklopte slagroom (de kleine verpakking) de chocolade langzaam laten smelten tot een gladde saus. De saus uitgieten over de taart en bovenop en rondom uitstrijken. In de koelkast hard laten worden en koel serveren, gegarneerd met wat slagroom en een plakje banaan. |