Nieuws   Zoeken 

Calvin's bara
Ingredienten: (10 pers.):
1 kilo zelfrijzend bakmeel
ong 150gr. gemalen gele kikkererwten
1 zakje gist (bijv. dr. oetker)
Paar tayerbladen of twee handen verse spinazie
teentje knoflook
halve ui
1 1/2 theelepeltje zout
water
ong. 3 a 4 theelepels masala (hindoestaanse kerry)
zonnebloemolie
Bereiding:
Neem een grote teil, doe hier in wat water (ong. 200ml) voeg gemalen knoflook, ui en de massala toe. Doe nu de gemalen kikkererwten erbij en kneed tot een deeg voeg eventueel wat water toe om het vochtig te houden. Voeg nu steeds om en om water en zelfrijzend bakmeel toe en doe de gist er bij. Blijf net zo lang water en meel toevoegen tot het pak meel bijna leeg is. Op het laatst voeg je de tayerbladen (fijngesneden) of spinazie (fijngesneden) toe en het deeg moet nog best dun zijn niet zo dun als een beslag maar zeker niet zo dik als het deeg van bijv. brood. Het moet nog een beetje plakkerig zijn, het moet de structuur hebben van bijv. oliebollen deeg. Leg op het laatst een theedoek over de teil en laat het deeg een uur rijzen. nu kun je in een wok een grote hoeveel heid zonnebloem olie doen en goed verhitten. Zorg dat je handen nat zijn bij het bakken want anders plakt het deeg aan je handen. Neem deeg ter grote van een ei in je hand en druk het helemaal plat rond in je hand en maak met je duim een gat in het midden en laat het nu glijden in de hete olie, bak de bara nu goud/bruin gaar en laat het uitlekken in keukenpapier. Dit is erg lekker met Chutney of met bijv. Ketchup!!! Eet SMAKELIJK!!!
Receptnummer: 6616 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Calvin
Opmerking:
Oefening baart kunst verwacht niet dat je de eerste keer gelijk de lekkerste bara's maakt maar oefen ermee!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept