Wanda's andijviesalade met shoarma
Ingredienten: (4 pers.):
3 el boter
400 gr. shoarmavlees
2 zakjes aardappelgolfjes (à 450 g.)
3 el crème fraîche
zout,peper
1 rode paprika in ringen
1 zak panklare andijvie (400 g)
50 g gemalen oude kaas met komijn
(of gem kaas met 1 tl djintan)
4 el gembersiroop
Bereiding:
In braadpan boter verhitten. Vlees op hoog vuur al omscheppend in ca. 5 min. bruinbakken. Paprika in ringen en aardappelgolfjes erbij doen. Met deksel op de pan in ca. 15 min. zachtjes gaar laten worden. Crème fraîche erdoor roeren en ca. 2 min. meewarmen. Op smaak maken met zout en peper. In kom andijvie, kaas en gembersiroop doorelkaar scheppen. Over 4 borden verdelen. Aardappel-vleesmengsel eropscheppen. Direct serveren.
Receptnummer: 662 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Wanda
Opmerking:
Lekker makkelijk! Shoarmavlees vervangen door ander soort vleesreepjes of evt. spek of ham. Andijvie te vervangen door sla
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept