Nieuws   Zoeken 

Carla's luxe zomerbroodjes
Ingredienten: (1 pers.):
RICHTJES BROODJE :
1 croissantje
plakje pittig belegen kaas
2 á 3 plakjes salami
1 trostomaat
grove mosterd (marne)
BAKKER BAS BROODJE:
1 italiaanse bol
1 á 2 plakken jonge kaas
2 plakken chorizo
2 plakken salami
paprika salade zoetzuur
KAAS SPEK CROISSANT:
blikje croisSant deeg van danone
plakjes belegen kaas
plakjes ontbijspek
mosterd
eigeel
Bereiding:
RICHTJES BROODJES: croissant opensnijden eventueel besmeren met boter, plakje belegen kaas erop leggen , daarop plakjes salami en hierop plakjes trostomaat leggen en daarop de grove mosterd doen. Dichtklappen en op eten. BAKKER BAS BROODJE: Italiaanse bol opensnijden eventueel besmeren met boter, plakjes kaas erop met daarop de plakjes chorizo en de plakjes salami daarop de uitgelekte paprika salade doen. Dichtklappen en op eten. KAAS SPEK CROISSANT: Blikje croissant deeg van danone openbreken volgens beschrijving en uit rollen. Zorg dat werkplek goed schoon is en bestuift met bloem. de drie hoeken beleggen met kaas en daarop plakje ontbijtspek en deze insmeren met mosterd. Dicht rollen en volgens beschrijving pak in de oven leggen. Wat laten afkoelen en dan eet smakelijk. aanvulling: Ik ben helemaal vergeten te zeggen wat je met het ei moet doen. Deze moet je klutsen en over de croissant strijken voordat ze de oven in gaan voor een mooi goudbruin kleurtje. Succes en eet smakelijk.
Receptnummer: 6620 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Deze drie broodjes eten we vaak op vakantie. De croissantjes maak ik een dag voor vertrek thuis en die gaan mee voor onderweg. De andere of als lunch of als ontbijt met lekker warme broodjes van de bakker in de buurt. Op camping komt vaak s´morgens de bakker langs en dan is vooral bij ons de croissant gevuld met kaas salami en tomaat erg gewild. Het geeft ons een gevoel dat we dan echt op vakantie zijn als je ze een beetje speciaal houdt maar soms als ik thuis geen zin in koken heb s´avonds dan zijn deze broodjes zeer gewild.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept