Nieuws   Zoeken 

Giuli's pistacherollade
Ingredienten: (8 pers.):
deeg:
2 eieren
80 g suiker
80 g fijngemalen pistache
80 g bloem
snufje zout
rum
vulling:
2 eieren
150 g suiker
2,5 dl slagroom
150 g witte chocolade
100 g boter
2 el bakpoeder
gehakte pistache (garnering)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het deeg: klop het eigeel met de suiker, voeg geleidelijk de bloem, pistache, snufje zout, rum en het eiwit. Doe het deeg in een met bakpapier bekleed bakblik. Bak het deeg voor 10-12 min in het midden van de oven. Haal het deeg voorzichtig uit het bakblik en doe het op een vochtige theedoek. Haal het bakpapier eraf en rol het deeg met de theedoek op (dit is zodat het deeg niet uitdroogt). Kook de eieren met de suiker au-bain-marie. Kook in een andere pan de slagroom, bakpoeder en een paar pistachenoten. Als dit een mooie massa wordt, voeg je de eieren toe. Meng de geraspte chocolade. Haal het mengsel van het vuur en doe de boter, in stukjes, erbij. Rol het weer uit en besprenkel het met rum, smeer daarna de crème erover. Laat een beetje achter voor de garnering. Rol het deeg op met behulp van de theedoek en smeer de overige crème over de rollade en strooi de pistache erover. Bewaar de rollade in de koelkast tot je hem serveert.
Receptnummer: 6646 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept