Ingredienten: (2 pers.):
voor de vis:
verse tonijn (2 moten/stukken)
olijfolie
peper
voor de guacamole:
een mooie grote rijpe avocado
1 eetlepel olijfolie
1 a 2 teentjes knoflook
een lente uitje
en naar smaak:
peper
zout
tobasco
koriander | Bereiding:
De moten tonijn insmeren met olijfolie en een beetje peper. Grill ze op de bbq 5 minuten aan beide kanten. Zorg ervoor dat de bbq goed heet is zodat de tonijn dicht schroeit maar binnen nog een beetje rauw blijft. De guacamole is het lekkerst als je hem een uurtje vantevoren maar dan trekken alle smaken lekker doorelkaar. Snij de avocado in stukje, doe de olijfolie, geperste knoflook, het lenteuitje en dan het zout en de kruiden erbij. Goed prakken met een vork of hakken met de staafmixer. Serveer de koele gaucamole bij de tonijn...en smullen maar!! |