Ingredienten: (8 pers.):
2 eieren
80 g suiker
1 ½ dl melk
100 g mascarpone
2 gelatinevellen
8 lange vingers
2 kopjes sterke zwarte koffie
| Bereiding:
Week de gelatine in een kom met koud water. Splits de eieren en meng de dooiers met de suiker au-bain-marie tot het schuimig wordt. Voeg de melk toe en 2 el koffie. Doe het vuur laag en meng totdat het een dikke massa wordt. Haal van het vuur en voeg de gelatine erbij. Laat het een beetje afkoelen. Meng de mascarpone erdoor, voeg voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erbij. Doe 1/3 deel van de crème in een cakevorm (bekleed met huishoudfolie). Laat het 20 min. stijf worden in de koelkast. Doe vervolgend 4 lange vingers, die gedrenkt zijn in de koffie, erop. Doe weer 1/3 deel crème erover, laat het nu 10 min. stijf worden. Doe weer een laag lange vingers en bedekt het met de resterende crème. Laat het nu 4 uur stijf worden. |