Nieuws   Zoeken 

Nelleke's varkenshaasje met wodka
Ingredienten: (2 pers.):
1 varkenshaas
peper en zout
2 kopjes rijst
1 pakje koksroom
scheutje wodka
sperziebonen
bakje champignons
1 uitje
Bereiding:
De rijst kan je alvast opzetten en de oven voorverwarmen 180 graden (in een heteluchtoven).En de sperzie bonen alvast opzetten. Peper en zout op het varkenshaasje doen en met wat boter kort aan beide kanten bakken, vervolgens het vlees op een schaal ongeveer 10 minuten in de oven doen. Ondertussen het gesnipperde uitje en de champignons bakken in de pan, pakje koksroom erbij en een flinke scheut wodka.Dit even onder af entoe roeren laten koken.
Het varkenshaasje moet van binnen licht roze zijn, je kan hem even doorsnijden om te kijken of hij klaar is. De rijst en de sperzie bonen op het bord met het varkenshaasje en de saus eroverheen, eet smakelijk.
Receptnummer: 668 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: nelleke
Opmerking:
In plaats van sperziebonen, neem ik ook wel eens doperwten, mais of peultjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept