Nieuws   Zoeken 

Giuli's gekarameliseerde appels
Ingredienten: (6 pers.):
6 appels
6 houten ijsstokjes
600g suiker
3 dl water
1 tl rode kleurstof
Bereiding:
Was de appels goed schoon, ontdoe ze van hun steeltje en doe het stokje erdoor. Verwarm de suiker en water in een pan met een dikke bodem. Haal het gekristalliseerde suiker met een vochtig kwastige van de zijkanten. Meng dit constant en laat het zo’n 25 min. koken, totdat het een karamelkleur krijgt. Voeg de kleurstof toe aan de karamel en laat het 1 min. afkoelen. Doop de appels in de karamel, doop ze vervolgens een paar secondes in ijskoud water. Laat ze hard worden op een ingevet bord.
Receptnummer: 6680 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept