Nieuws   Zoeken 

Carla's hache (van Teekens)
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram hachevlees
400 gram ui (grof gesneden)
1 laurierblad
2 kruidnageltjes
2 peperkorrels
wat bloem
2 eierdopjes azijn
zout en peper
150 gram boter
wat maizena
wat aroma
Bereiding:
Bij echte Hollandse hache is de verhouding van uien en vlees gelijk. Als je echter liever meer vlees wenst, dan kunt je de uien naar eigen smaak verminderen. Zout en peper het vlees en bestuif dit met wat bloem.Laat de boter in de pan goed bruin worden, bak hierin het vlees mooi donkerbruin van kleur en leg het vlees daarna in een diepe vleespan. Bak de ui-snippers met de kruiden in het bakvet van het vlees bruin. Giet hierbij de azijn en plm. een halve liter water, laat dit plm.10 minuten zachtjes doorsudderen en voeg dit bij het vlees. Laat het geheel enkele uren ZACHTJES doorstoven tot het vlees zacht is, af en toe even roeren. Breng het geheel op smaak met wat aroma. Indien nodig, tot slot iets binden met maizena of aardappelmeel, zodat het smeuig is. Passende groente: rode kool - andijvie - appelmoes.
Receptnummer: 6681 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
De voorbereiding en dergelijke duurt ong 30 min. het vlees moet echter enkele uren staan dus voor de werkende vrouwen, mannen onder ons de avond ervoor maken en volgende dag alleen opwarmen en aardappels en groente koken die je erbij eet. Dit komt uit een heel oud en bruin boekje van Teekens (bruin vanwege verkleuring en ouderdom) koste toen F 0,65 cent. jaartal staat er niet bij maar recepten smaken nu nog.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept