Ingredienten: (2 pers.):
1 kg kokkels of venusschelpjes of mosselen
wat droge, witte wijn
50 ml extra zuivere olijfolie
2 teentjes knofloof
1 rode Spaanse peper (van zaadjes ontdaan en fijgehakt)
klein bosje peterselie (grof gehakt)
een eetlepel verse basilicum (fijn gehakt)
sap van een halve citoen
| Bereiding:
Was de schelpen.Doe de schelpen in een ruime stoompan, doe er een flinke scheut wijn wij en doe de deksel op de pan. Zet de pan op een flinke warmtebron en laat de schelpen koken totdat ze allemaal open zijn (niet te lang anders worden ze taai!) Haal de schelpen uit de pan en leg ze op een platte schaal met een rand. Zeef het kookvocht en gooi ongeveer 250-300 ml terug in de pan. Voeg dan de olijfolie, fijngesneden knofloof, peterselie, basilicum, Spaanse peper en citroensap toe aan het kookvocht, breng dit aan de kook en schenk het over de schaal met de schelpjes. Meteen opdienen. Eet smakelijk! |