Jet's Thaise Tom Yum Kung (fris-scherpe-vissoep)
Ingredienten: (2 pers.):
6 deciliter kippebouillon
250 gepelde grote garnalen en/of inktvis en/of een bakje fruit de mer
3 limoenblaadjes (bij de toko)
1 stengel citroengras , geplet (toko)
thaise vissaus (nam pla)
2-4 verse pepers
2 knoflookteentjes
het sap van een halve citroen
verse korianderblaadjes (als garnering)
Bereiding:
Doe de bouillon, de liemoenbladeren en citroengras in de pan. Breng dit aan de kook, draai het vuur lager en laat het 5 min doorkoken. voeg de garnalen/inktvis/fruit de mer toe en doe er een scheutje nam pla bij (naar smaak) Laat dit koken totdat de garnalen gaar (roze) zijn en doe er dan de pepers bij (zonder zaadjes en in kleine stukjes). Maak van het citroensap en de geparste knoflook een prutje en giet dat op het allerlaatst door de soep. Draai dan meteen het vuur uit. Soep opdienen en garneren met koriander blaadjes.
Receptnummer: 6736 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: jet
Opmerking:
Dit is een eenvoudige versie van de echte Thaise Tom Yum Kung maar hij is heerlijk!!!
Je kunt natuurlijk varieren met de vis en met de scherpte (let wel: de soep hoort goed scherp te zijn de frisse smaken van de citroendingen balanceren dat heel goed!)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept