Ingredienten: (4 pers.):
Pakje bladerdeeg
1 potje Crème Fraîche
400 gr gerookte zalm (Aldi/Lidl)
2 potjes asperges
5 eieren
200 gram geraspte kaas
dille
bieslook
peper/zout/paprika-/chilipoeder
| Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien en laat de asperges uitlekken in een vergiet. Bekleed een springvorm met het bladerdeeg, pluk de helft van de zalm in grove stukjes en leg die verspreid op de bodem. Strooi er wat geraspte kaas over. Vervolgens drapeer je daarop de asperges, strooi er weer wat geraspte kaas over en bedek dit dan met de andere helft van de zalm (Ook weer in stukjes). Klop de eieren in een kom los en voeg de crème fraîche, dille, bieslook en andere kruiden naar smaak toe. Wanneer je nog wat bladerdeeg overhoudt, leg dit dan erover heen en strooi dan de rest van de geraspte kaas eroverheen. Laat dit alles ongeveer 2 à 3 kwartier op 225 graden in de oven gaar worden. |