Nieuws   Zoeken 

Tine's gegrilde kip met yogurtsaus op griekse wijze (ook voor BBQ)
Ingredienten: (4 pers.):
4 kippebouten
5 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook
11/4 eetlepel paprikapoeder
11/2 theelepel komijnpoeder
citroensap
mespunt cayennepeper
zout naar smaak
voor de saus:
2 dl.Griekse yogurt (A.H.)
1 teen knoflook uitgeperst
11/2 eetlepel munt fijngehakt
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Leg de stukken kip in een brede schaal.Meng zout,olie,uitgeperste knoflook,paprikapoeder,komijn,citroensap en cayennepeper door elkaar en giet dit over de kip,laat dit intrekken 2 รก 3 uur af en toe omkeren. Maak intussen de saus:Meng yogurt met de knoflook,munt en het zout en peper zet dit afgedekt in de koelkast. Gril de kip 20 minuten in de oven halverwege keren, e.v.t.met de marinade en grilvocht bestrijken. Serveren met de yogurtsaus. Heel lekker met Griekse salade of ijsbergsalade met rijst of patates frite.
Receptnummer: 6798 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Dit was ook heel lekker op de BBQ er komt alleen wat meer vocht uit in de oven kan je het beste een lekschaal onder zetten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept