Nieuws   Zoeken 

Barbara's Italiaanse kipfilets
Ingredienten: (2 pers.):
1 ½ eetlepel olie
teentje knoflook
½ theelepel gedroogde tijm
zout, peper
2 kipfilets
2 eetlepels tomatenketchup
1 dl. witte wijn
1 laurierblaadje
Bereiding:
Pers de knoflook uit boven 1 eetlepel olie. Voeg de tijm en zout en peper toe en vermeng dit goed met elkaar. Smeer de kipfilets royaal in met de kruidenolie. Laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren. Verhit ½ eetlepel olie in een koekenpan en laat de filets met marinade erin glijden. Bak de kipfilets snel rondom bruin. Haal ze met een vork of tang uit de pan. Doe de tomatenketchup en de witte wijn in de pan, roer alles los en breng aan de kook. Doe de kip weer terug in de pan en leg het laurierblaadje in de saus. In ca. 15 minuten de kip gaar laten stoven (regelmatig keren en met saus bedekken) en de saus laten indikken. Laurierblaadje verwijderen, kipfilets op borden leggen en saus erover scheppen.
Receptnummer: 6814 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Langer marineren is natuurlijk lekkerder. Daarna in ca. 20 minuten klaar. Handig receptje met ingrediënten die je altijd wel in huis hebt en met een smakelijker resultaat dan je op het eerste gezicht zou denken. Lekker met tuinboontjes en gebakken aardappelpartjes (of tagliatelle).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept