Nieuws   Zoeken 

Hoe Gunilla de blits maakt met lamsvlees en citroen
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond lamsvlees zonder bot
2 el. zonnebloemolie
1 bakje champignons
zout, versgemalen peper
2 dl. bouillon (blokje)
1 dl. witte wijn
2 el. bloem
1 dl. slagroom
sap van halve citroen
1 el. gehakte peterselie
halve citroen in schijfjes
Bereiding:
Snij de champignons in vieren en het vlees in dobbelsteentjes. Verhit in een braadpan (wok gaat goed!) 2 el. olie en bak het vlees hierin rondom bruin. Laat de champignons dan 5 min. meebakken. Voeg zout, vers gemalen peper, bouillon en wijn toe en laat alles 30 minuten sudderen. Roer de bloem door de room en giet dit al roerende bij het vlees. Laat 5 minuten sudderen. Roer het citroensap erdoor, strooi de peterselie erover en steek wat plakjes citroen in het gerecht.
Receptnummer: 683 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Gunilla
Opmerking:
Een hele aparte combinatie maar echt héél lekker! Lekker met bijv. rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept