Tine's Oostenrijkse appeltaart/gebak
Ingredienten: (12 pers.):
Het deeg:
420 gr. bloem
een beetje zout
270 gr. boter of margarine
60 gr.witte bastaardsuiker
3 eetlepels yogurt
3 eigeel
1 eetlepel sherry
Voor de vulling:
1 kilo appelen geraspt
150 gr.rozijnen en noten
kaneel en vanillesuiker.
Bereiding:
Bloem met boter op kamertemperatuur met messen snijden tot het kruimelig is dan de suiker en alles erbij. Half uur in de koelkast laten rusten. Geraspte appel mengen met rozijnen en noten met de kaneel en vanillesuiker Het deeg in tweeŽn delen. Even om en om uitrollen op 'n met bloem bestoven tafel of aanrecht.Niet te veel rollen. Op een beboterd bakblik een lap leggen dan de vulling en weer een lap leggen. Oven voorverwarmen 200 graden in 30 minuten is hij klaar. Als het afgekoeld is bestrooien met poedersuiker en dan snijden in vierkante stukken e.v.t. met toefje slagroom garneren.
Receptnummer: 6832 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Dit is een oud recept, gekregen van een Oostenrijkse mevrouw die in Nederland woont. Ideaal als je veel visitie krijgt het is alleen geen snelklaarrecept maar de moeite waard om het uit te proberen, ik heb er heel veel complimenten over gekregen. Ik heb er weleens 16 stukken uitgehaald.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept