Nieuws   Zoeken 

Frank's Vitello Tonnato (voor Mieke)
Ingredienten: (4 pers.):
1 kalfsrollade van 1,25 kg
5 dl droge witte wijn
5 dl kippenbouillon
2 teentjes knoflook
1 ui, in vieren gesneden
1 wortel, grof gehakt
1 stengel selderij, grof gehakt
2 laurierblaadjes
3 kruidnagels
10 peperkorrels
Voor de saus :
blik van 95 gr tonijn in olijfolie
15 gr ansjovisfilets
2 eierdooiers
2 el citroensap
1,25 dl olijfolie
Voor het serveren :
takjes peterselie
kappertjes
dunnes schijfjes citroen
Bereiding:
1) Doe de rollade, de wijn, de bouillon, het knoflook, de ui, de wortel, de selderij, de laurierbladeren, de kruidnagels en de peperkorrels in een stoofpot of een zeer grote braadpan. Voeg zo veel water toe dat twee derde van het vlees onderstaat en breng het aan de kook. 2) Verlaag het vuur, dek de pan af en stoof het vlees 1 1/4 uur tot het vlees zacht is. 3) Laat het vlees 30 minuten afkoelen, haal het uit de pan en zeef de bouillon. Doe de bouillon in een pan en kook hem snel in tot ongeveer 2,5 dl. 4) Pureer de tonijn en de olie uit het blik met de ansjovisfilets in een keukenmachine. Voeg de eierdooiers toe met een eetlepel citroensap en pureer alles tot een glad mengsel. Schenk er, terwijl de machine aanstaat, langzaam de olie bij. Voeg geleidelijk de ingekookte bouillon bij, tot het de consistentie heeft van een dikke mayonaise. Werk de rest van het citroensap door de saus en breng hem op smaak. 5) Snij het koude vlees in dunne plakken. Leg de plakken dakpansgewijs op een schaal en lepel de saus ervover. Garneer met de peterselie, kappertjes en de schijfjes citroen.
Receptnummer: 6841 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 150 min. | Meer recepten van: Frank Iacopucci
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept