Nieuws   Zoeken 

Barbara's Vitello tonnato voor Mieke
Ingredienten: (2 pers.):
2 citroenen
6-8 dik gesneden plakken
kalfsfricandeau (vleeswaren),
totaal ca. 150 gram
blikje tonijn naturel (185 gram)
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels kappertjes
2 takjes peterselie
Bereiding:
1 citroen halveren. Halve citroen uitpersen. Rest van citroenen wassen en in dunne plakjes snijden. Tonijn laten uitlekken en met mayonaise en 1 eetlepel citroensap pureren (of fijnprakken). Plakjes citroen in een cirkel op de buitenranden van 2 borden leggen. Plakken kalfsfricandeau over borden draperen, half over citroenplakjes heen. Fricandeau van midden uit bestrijken met tonijnmengsel, maar niet helemaal tot de randen van de plakken. Kappertjes over het tonijnmengsel strooien en peterselie erboven fijn knippen.
Receptnummer: 6843 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Dit recept is voor een (feestelijk uitziend) hoofdgerecht. Lekker met stokbrood of chiabatta en een salade voor de vitaminen. Voor een voorgerecht kan je gewoon dunne plakjes kalfsfricandeau nemen en de helft van het tonijnmengsel gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept