Nieuws   Zoeken 

Ria's zuurkool met peertjes en pekelvlees
Ingredienten: (4 pers.):
1 pot gestoofde peertjes
40 gram boter
200 gram schoongemaakte sjalotten
500 gram zuurkool
250 gram pekelvlees in stukjes gesneden
Bereiding:
Giet de gestoofde peren af en vang het sap op. Snij 2 mooie halve peren in partjes, de rest in stukjes. Verhit de boter in een braadpan enbak hierin al omscheppend de sjalotjes in 7 minuten goudbruin. voeg de fijngesneden zuurkool, het pekelvlees en 1 dl het opgevangen vocht van de peertjes toe en breng alles aan de kook. laat de zuurkool in circa 15 minuten zachtjes gaar stoven. voeg de stukjes peer toe en warm goed door. garneer het gerecht met de partjes peer en 2 eetlepels gebakken uitjes. lekker met aardappelpuree.
Receptnummer: 6858 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ria
Opmerking:
Recept komt uit een oude Margriet van paar jaar geleden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept