Nieuws   Zoeken 

Sonja's tonijnsteak met komkommersalsa
Ingredienten: (2 pers.):
2 tonijnsteaks (vers of diepvries)
peper + zout + olijfolie + citroen
1/2 komkommer
1 rode spaanse peper
1 teen knoflook
1/2 eetlepel geraspte gember
1 eetlepel ketjap
Bereiding:
Halveer de komkommer en verwijder het vruchtvlees. Snij de komkommer in kleine blokjes. Snij de spaanse peper in stukjes (zaadjes verwijderen als je niet van scherp houd). Meng de komkommer met de peper, uitgeperste knoflook, gember en ketjap en laat dit even trekken. Strooi peper en zout op de tonijn en bak deze in een grilpan met een scheutje olijfolie. Bak deze om en om in 2 minuten per zijde gaar. Schep dit op een bord en sprenkel er nog wat olijfolie overheen en knijp en wat citroen over (vers of uit een flesje)
Receptnummer: 6868 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Dit is erg lekker met rattatouille en frietjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept