Ronny's boykes pastaforno
Ingredienten: (6 pers.):
500 gr gehakt
2 uien
1 teentje look
klein blik erwten
3 doosjes gezeefde tomaten
pizza kruiden
peper/zout/worcestersaus/pili-pili
lasagna bladeren
mozarela
parmesaan
gemalen kaas
pizza kruiden
6 eieren(hard gekookt)
Bereiding:
Rul het gehakt in een pan. Bak de uien en look in een kookpot tot ze glazig zijn, voeg gehakt en tomaten toe en laat 5 minuten koken. Voeg er de kruiden aan toe en laat dit 15 minuten rusten (proef even en kruid bij naar eigen smaak). Erwten toevoegen. De pasta saus laten afkoelen, mozzarella en eieren in blokjes snijden. Doe een laagje saus in een vuurvaste schotel en leg daar een laag pastabladeren over. Op de pastabladeren leg je eieren, mozzarella, parmesaan en gemalen kaas. Weer pastabladeren er bovenop leggen en een laag saus, nogmaals pastabladeren op saus leggen, dan weer eieren enz. Dit herhalen tot de schotel vol is. De laatste laag werk je af met saus, mozzarella, parmesaan, eieren, gemalen kaas en pizza kruiden. Laat 40 minuten in de oven staan op 220 graden, overdekt met alu.folie. Verwijder alufolie en laat nog een 15 minuten in de oven staan tot de gemalen kaas goud geel is gegrild.
Receptnummer: 6892 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: ronny vandeleur
Opmerking:
kan met stockbrood of frietjes worden geserveerd. als je de saus een dag op voorhand maakt komen de kruiden beter tot zijn recht. pastaforno kan ook als voorgerecht worden gebruikt in klijne vuurvaste potjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept