Nieuws   Zoeken 

Jacqueline's lukt altijd erwtensoep
Ingredienten: (4 pers.):
pak spliterwten
1 pond mager varkensvlees
1 pond uien
1 pond gesneden prei
selderij van silvo
rookworst 2 a 3 stuks
zout, peper, maggi
2 bouillonzakjes groentesoep
ongeveer een pond geschilde aardappelen
Bereiding:
Zet in een laag water het varkensvlees in blokjes op en laat het tegen de kook aankomen, vervolgens haal je het schuim/vet van het water af met schuimspaan of keukenpapier. Voeg nu de spliterwten toe, de uien in kleine stukjes en de prei in ringen en hang de bouillonzakjes erin. Nu verder niets doen en het geheel ongeveer twee tot 4 uur laten pruttelen en absoluut niet roeren!! Af en toe kijken of er wat water bij moet. De aardappelen koken en fijn stampen en de rookworst in plakjes/dobbelstenen snijden. Een klein half uurtje voordat de soep opgediend word, de aardappelen erdoor heen roeren, dat is om te binden, de worst er doorheen doen, zakjes bouillon eruit halen en de soep op smaak brengen met kruiden. Nu mag je pas roeren! voor het opdienen de selderij erdoorheen doen voor het spikkeltjes effect. Eet smakelijk!
Receptnummer: 6902 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jacqueline
Opmerking:
Mijn zoontje lustte absoluut geen erwtensoep maar deze dus wel. Nog een tip: roer nooit met "metaal" want dan brand de soep juist aan. Nog even vermelden, ik heb dit recept van mijn vriendin gekregen die heel goed kan koken en voor haar zet ik het dus hier op internet!!!
Ik dien het meestal op met lekkere knapperig gebakken stokbrood of knapperbolletjes en je kan uiteraard de soep aanvullen met andere dingen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept