Ronny's tofu-saté met pindasaus
Ingredienten: (2 pers.):
1 blok tofu
saté-prikkers
pindakaas
melk
sojasaus
1 teentje knoflook
Bereiding:
Tofu in blokjes snijden en aan de saté-prikkers rijgen. (Je kunt de blokjes eventueel van te voren marineren, bijv. in sojasaus en/of knoflook en/of gember. Maar vanwege de pinda-saus hoeft dat niet echt.) De tofu-saté in ongeveer 10 minuten rondom knapperig bruin bakken in beetje olie. Intussen pindasaus maken: enkele eetlepels pindakaas met klein beetje melk in pan laten smelten. Scheutje sojasaus en geperst teentje knoflook toevoegen voor de smaak. (Voor de liefhebbers: sambal.) Pindasaus over de tofu-saté heengieten.
Receptnummer: 6905 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Ronny
Opmerking:
Lekker bij nasi.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept