Nieuws   Zoeken 

José's Goddelijke appeltaart
Ingredienten: (10 pers.):
kg Goudreinetten
2 theelepels kaneelpoeder
50 gram gewassen rozijnen
2 eetlepels suiker
3 eetlepels custard
potje abrikozenjam
Deeg:
300 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
pakje vanillesuiker
100 gram witte basterdsuiker
1 klein ei
200 gram echte boter
Bereiding:
Doe de bloem in een beslagkom. Doe er het zout, de vanillesuiker en de basterdsuiker bij en roer goed om. Snijd de boter in klontjes en klop het ei los. Doe de boter en 3/4 van het ei in de kom. Kneed tot er een stevige bal deeg ontstaat. Gebruik ruim 3/4 van het deeg om een ingevette springvorm te bekleden. (ik rol het deeg nooit uit, maar druk het simpel weg in gedeelten in de vorm en strijk het mooi glad, scheel veel tijd). Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de springvorm even koel weg en schil ondertussen de appels verwijder de klokhuizen en snijd de appel in kleine stukjes (ik gebruik hier altijd een keukenmachine voor omdat dat veel tijd en energie scheelt, maal echter niet te lang). Was de rozijnen en dep ze droog met keukenpapier. Roer ze samen met de kaneel en de suiker door de appelstukjes. Pak de beklede springvorm en strooi hier de custardpoeder over de bodem. Doe de appelvulling in de vorm. Verdeel de verwarmde jam (pannetje of magnetron, hierdoor wordt het vloeibaar en werkbaarder) over de taart. Verdeel dan in brokjes de rest van het deeg over de taart en bestrijk dit met de rest van het ei. Zet de taart gedurende 55 minuten in de oven of tot de taart mooi goudbruin is.
Receptnummer: 6906 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 70 min. | Meer recepten van: Jos
Opmerking:
Als de taart nog een klein beetje "lauwig" is, is hij het lekkerst. Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept