Ronny's lepelhapjes
Ingredienten: (1 pers.):
1/2 hardgekookt kwarteleitje
enkele zalmeitjes(of kaviaar)
klein takje dille
een weinig fijn gesneden rode sla
---------------------------------
1 partje pompelmoes
1 coffielepeltje coctailsaus
enkele grijze garnalen
------------------------------------------------
1 stukje gebakken ganzelever of lever naar keuze
1 gebakken appelschijfje
------------------------------------------------
enkele geblancheerde peultjes
een weinig kruiden kaas
enkele reepjes geblancheerde rode paprika
------------------------------------------------
1 reepje gerookte zalm
1 reepje gerookte heilbot
1/2 kerstomaatje
enkele grijze garnalen
fijn gesniperde ui
peper van de molen
coctailsaus
Bereiding:
verdeel de fijngesneden rode sla over de lepel.leg er het 1/2 kwarteleitje op,plaats hierop de zalmeitjes en werk af met een takje dille
-------------------------------------------------
leg het partje pompelmoes in de lepel.overgiet met de coctailsaus en beleg met de grijze garnalen
-------------------------------------------------
plaats het gebakken en afgekoelde appelschijfje in de lepel.l
eg hierop het afgekoelde gebakken stukje lever naar keuze
-------------------------------------------------
vul de peultjes met een weinig kruidenkaas.plaats ze op een lepel,versier met de reepjes paprika
-------------------------------------------------
leg de reepjes zalm en heilbot op een lepel.doe er de fijn gesniperde ui op,en kruid lichtje met zwarte peper.vul het kerstomaatje met grijze garnalen en leg dit bovenop de reepjes zalm en heilbot,overgiet met coctailsaus.
Receptnummer: 6920 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 5 min. | Meer recepten van: ronny vandeleur
Opmerking:
de sla kun je best met de handen scheuren,als je het snijd met een mes worden de randen rapper bruin.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept