Nieuws   Zoeken 

Petr@'s creoolse pindasoep
Ingredienten: (6 pers.):
300 gr. soepvlees
200 gr.gerookt spek
1 ui en 1 laurierblad
2 takjes peterselie + 2 takjes selderij
1 pot pindakaas(450 gr)
sambal, peper en zout.
Bereiding:
Trek +/- 3 à4 ltr. bouillon van het in stukjes gesneden soepvlees en/of gerookt spek, gesneden ui en laurierblad. Voeg de laatste min. van de kooktijd fijngeknipte peterselie en selderij toe. Trek de bouillon ca. 3 uur. Los de pindakaas apart op in een deel van de bouillon en roer tot een gladde massa onstaat. Roer dit bij de rest van de bouillon. Laat de soep nog 10 min. doorkoken. Sambal, zout en peper naar smaak toevoegen.
Receptnummer: 6935 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min. | Meer recepten van: petr@
Opmerking:
Door de zelf gemaakte bouillon duurt dit recept wat lang.
Het komt uit een oud surinaams recepten boekje
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept