Nieuws   Zoeken 

Tine's ouderwetse hachee
Ingredienten: (2 pers.):
400 gr. sukadelappen,
5 uien
1 gedroogd rood pepertje
1 laurierblaadje
4 kruidnagelen
1 teen knoflook
peper en zout naar smaak
1/2 theelepel kaneel
olijfolie
Bereiding:
In de snelkookpan of gewone pan olijfolie heet laten worden, fijngesneden uien en knoflook even fruiten, dan de in het klein gesneden sukadelappen meebakken als het vlees een beetje bruin wordt dan wat water erbij doen met pepertje, laulier, kruidnagelen, kaneel en het peper en zout.In de snelkookpan is het in 45 minuten gaar, anders 2 1/2 uur laten sudderen. De kruidnagelen en pepertje er uithalen. Lekker met gekookte aardappelen en zelfgemaakte appelmoes.
Receptnummer: 6940 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Dit recept heb ik van mij moeder geleerd,vandaar ouderwets,je mag ook de kaneel weglaten dan is het niet zo donkerbruin.Je kan er ook gestoofde rodekool bij eten in plaats van appelmoes.Wij vinden met appelmoes het lekkerst.Veel succes met dit recept met de wintermaanden in het vooruitzicht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept