Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
1 pak kant-en klaar soepgroenten ( of twee preistelen, twee dikke wortelen, twee selderstengels, 1 ajuin schoongemaakt en in stukken.
2 kippebouillonblokjes
2 liter water
peper, zout, 2 laurierbladjes.
5 soeplepels gecondenseerde ongezoete melk uit blik.
Bindmiddel voor witte sausen
gehakte peterselie
gekookte aardappeltjes | Bereiding:
kipfilet in grove stukken doen water en bouillonblokjes aan de kook brengen. groenten, laurierblad en kip erin doen. ( als te weinig vocht kan je wat bijdoen. steeds verhouding 1 blokje bouillon per liter). Ongeveer 30 min zachtjes laten koken. Binden met bindmiddel tot sausdikte. gecondenseerde melk erbij doen ( naar smaak) Opdienen in een soepbord met gekookte aardappeltjes , bestrooid met peterselie. |