Nieuws   Zoeken 

Sandy's visaardappelkoekjes
Ingredienten: (4 pers.):
800 gr.visfilet naar keuze
1kg aardappelen
1/2 bussel peterselie
1 fijngesneden sjalot
paneermeel/broodkruim
2 eiwitten
boter
3 glazen water
nootmuskaat
peper en zout
voor de saus:
1 fijngesneden sjalot
3/4 gepelde tomaten
tijm
laurierblad
1 teentje look
1 tl suiker
olijfolie
Bereiding:
de aardappelen gaar koken en pureren. de visfilet gaar koken met 3 glazen water. haal de visfilet uit het water.en bewaar het kookvocht voor de saus.de visfilet pletten met een vork. de sjalot even laten zweten in boter.de peterselie fijnhakken.de visfilet,peterselie,de sjaloten de aardappelpuree goed mengen. op smaak brengen met nootmuskaat,peper en zout. het mengsel vormen in ronde koekjes. onder dompelen in de eiwitten daarna in de paneermeel/broodkruim. de visaardappelkoekjes mag je na de saus goudbruin bakken. voor de saus: de fijngesnede sjalot,geplette look,en de tomaten in olijfolie bakken. kruiden met peper en zout. de suiker toevoegen een laurierbladje erbij. en het kookvocht van de vis toevoegen. en laten inkoken tot saus dikte.de koekjes goudbruin bakken. opdienen :de saus op het bord en koekje erop. smakelijk eten.
Receptnummer: 6964 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: sandy
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept