Nieuws   Zoeken 

Tine's witlofrolletjes in ham met ei en kaassaus
Ingredienten: (2 pers.):
500 gr.witlofstronkjes,
2 ons achterham
wat bloem
olijfolie
2 hardgekookte eieren,
kerrie,
wat geraspte kaas,
zout en peper naar smaak.
Bereiding:
witlof 10 minuutjes laten koken,uitlekken in vergiet vocht opvangen voor de kaassaus. De witlof in vieren in de lengte snijden dan een voor een in een plak ham wikkelen.Magnatronschaal of oven ovenschaal in vetten met wat boter de rolletjes erin leggen,de eieren in plakjes gesneden erover verdelen dan een sausje maken van de olijfolie gemengd met wat bloem,kerrie,zout en peper en beetje voor beetje het witlofnat erbij voegen met een garde goed roeren tot het sausje glad en gekookt is.Dan giet je dit over de witlofrolletjes tot slot de geraspte kaas.Dan 18 minuutjes in de magnatron op volvermogen afgedekt.Of in de oven een bruin korstje geven en gaar laten worden in 30 min.Lekker met aardappelpure.
Receptnummer: 6971 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Dit heb wij een keer gegeten bij mijn zus Ineke, het was een onderdeel van een uitgebreid diner. Nu maak ik dit steeds op verzoek van onze dochter, dus een reden om dit recept ook aan jullie door te geven, het is heerlijk!!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept