Nieuws   Zoeken 

Carla's sambal met kippelevertjes en garnaal
Ingredienten: (3 pers.):
trassi
1 1/2 ons kippelevertjes
3 uien
5 kleine teentjes knoflook
1 ons Surinaamse pepers
1 ons Indische pepers
1 ons verse garnalen
olie
kipkruiden, ketoembar en ve-tsin
Bereiding:
Alles goed klein maken. Olie in pan en de trassi. Hierna de kippelever erin goed doorbakken. Uien, knoflook en pepers erin doen.Hierna de garnalen, de kruiden en goed door laten bakken. Eventueel kunnen er ook nog 2 tomaten klein gesneden er doorheen. In goed schoongemaakte potjes bewaren (in koekkast)De houdbaarheid is echter kort doordat er gebruik wordt gemaakt van kippelevertjes en garnalen, maar sambal is echter zo lekker dat je hem overal op doet.(boterham met pindakaas of smeerkaas , door geklutst ei, op je gehaktbal bij de stamppot verzin zelf maar)
Receptnummer: 6974 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Voor mildere uitvoering kan je ook i.p.v. Surinaamse pepers Spaanse Pepers nemen. Recept heb ik ong. 18 jaar geleden gekregen van een Molukse vriend, ik was er helemaal weg van maar mijn man en zoon lustte geen vis dus deze variant maak ik niet meer zo vaak.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept