Ria's Surinaamse sambal teri, sambal van gedroogde visjes |
Ingredienten: (4 pers.):
250 gram teri (gedroogde visjes)
1 gesnipperde ui
2 fijngesneden rode pepers
1 gesneden tomaat
1 spriet sereh
1 eetlepel suiker | Bereiding:
Verwijder de kopjes van de teri. Snijd de teri daarna in stukjes. was ze en laat ze goed uitlekken. bak de teri in hete olie, totdat ze knapperig zijn. Wrijf de pepers en de gesnipperde ui fijn en bak ze in 3 eetlepels olie met de tomaat en de sereh. Doe er suiker en teri bij. Bak alles nog even door tot het vocht verdampt is. |
Receptnummer: 6982 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Ria |
Opmerking: Uit Surinaams kookboek Alle spullen zijn te kook in de toko of op de markt |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |