Nieuws   Zoeken 

Ria's soerkoro nanga alesie, zuurkool met rijst
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram zuurkool
4-5 aardappelen
300 gram doorregen varkenslapjes
1 tomaat
1ui
1 bouillonblokje
50 gram boter
3 dl water
zout
zwarte peper
Bereiding:
Het vlees in stukken snijden en braden in de boter. Voeg de gesneden ui en tomaat toe, als het vlees bruin is. De aardappelen schillen en in 4 stukken snijden. Doe de aardappelen en de zuurkool bij het vlees en laat het even aanbraden. Voeg daarna 3 dl water en het bouillonblokje toe en stoof het geheel. Als de aardappelen gaar zijn, is het gerecht klaar. Naar smaak zout en peper toevoegen. Serveer er witte rijst bij.
Receptnummer: 6984 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ria
Opmerking:
Als ik dan toch mijn Surinamse kookboek open heb, moet ik dit recept echt vermelden. Ik maak dit al 20 jaar, heb het eerst van een Surinamse buurvrouw geleerd, en kwam het daarna in het boek tegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept