Margriet's makkelijke, heerlijke dadeltaart |
Ingredienten: (12 pers.):
225 gr boter
3/4 kopje kristalsuiker
1 ei
450 gr ontpitte dadels (= 500 gram met pit)
250 gr mariakaakjes
kokosrasp | Bereiding:
de boter smelten (maar niet bruin laten worden) met de suiker. Van het vuur af het ei erdoor kloppen. In een keukenmachine de dadels fijnmalen (zo fijn als je zelf wilt). Deze brij op het vuur door het boter/suiker/eimengsel roeren en smelten. De mariakaakjes fijnstampen (bijv. in een theedoek met deegroller of fles). Dit door het mengsel roeren. Het geheel in een ingevette vorm (platte schaal, zeg maar vlaai formaat) uitspreiden en bestrooien met kokosrasp. Af laten koelen en laten stijven in de koelkast. lekkerrrrrrr |
Receptnummer: 6998 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: margriet |
Opmerking: Deze taart smaakt een beetje caramelachtig. Nog nooit dadels gegeten en spreken ze je niet zo aan..? Probeer dan deze taart, want hij is heerlijk zacht van smaak en lekker knapperig. mmmmm |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |