Nieuws   Zoeken 

Zoetzuur varkensvlees met peultjes van Arry
Ingredienten: (2 pers.):
300 gr schouderkarbonade in stukjes
300 gr peultjes
300 gr wortels, in reepjes gesneden
1 teentje knoflook
2 el olie
3 el ketchup
2 el azijn
scheutje water
2 el suiker
1 tl gemberpoeder
100 gr cashewnoten
zout/peper
Bereiding:
meng in een kom de ketchup, azijn, water en de suiker. roer tot de suiker een beetje opgelost is. bak in een wok het vlees in de olie tot het bruin begint te worden. Voeg dan de wortels toe, daarna de peultjes. Roerbak het geheel ca. 2 min. Voeg het ketchupmengsel toe en laat het geheel ca. 8 min. op halfhoog vuur sudderen (zonder deksel), tot de peultjes en worteltjes gaar zijn. Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met gehakte cashewnoten. Serveren met gekookte rijst.
Receptnummer: 704 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept