Nieuws   Zoeken 

Laura's Japanse garnalen in noedels met gember-sojasaus
Ingredienten: (2 pers.):
6 grote gamba's
1/4 vel nori
100 gram somennnoedels
olie, om in te frituren
Voor de saus:
1 el. versgerspte gember
2 tl. suiker
2 1/2 dl. sojasaus
Beslag:
125 gr. bloem
1 eierdooier
2 1/2 dl. ijswater
Bereiding:
1. Pel de garnalen, verwijder de darmkanalen en maak ze schoon. Laat de staart zitten. Maak een ondiepe inkeping in het onderste deel van de garnalen zodat u ze recht kunt buigen. Snijd of knip de nori in repen van 7 cm. lang en 1 1/2 cm. breed. 2. Beslag: Klop bloem, eierdooier en water in een kom door elkaar. 3. Breek de noedels zodat ze even lang zijn als de garnalen, exclusief de staart. Leg de noedels op een bord. Doop de garnalen in het beslag en rol ze vervolgens door de noedels. Druk de noedels stevig aan en bind een reep nori om de garnalen. Maak de uiteinden van de nori vochtig en druk ze stevig aan. 4. Verhit de olie in een grote pan of wok. Frituur de garnalen in twee porties in de matig hete olie goudbruin. 5. Sojasaus met gember: Meng in een kom alle ingrediƫnten voor de saus doorelkaar. Serveer de garnalen met de saus. Eet smakelijk!!!
Receptnummer: 7047 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Laura
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept