Ingredienten: (4 pers.):
3 flinke kipfilet, in groffe stukken gesneden.
2 pakjes kerriesaus in poedervorm (Knorr)
1 pakje Campina Room Culinair
1 flinke theelepel sambal
1 pakje bladerdeeg (10 st)
1 blikje mais (uitgelekt)
150 gr gesneden champignons (kan ook uit potje)
100 gram geraspte blegen kaas
Paneermeel
| Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden C. Bladerdeegplakjes ontdooien. Kip in hapjespan bruinbakken. Als de kip bruin is, de 2 zakjes kerriepoeder erbij doen en goed omscheppen. De Room Culinair erbij en goed omscheppen. Theelepel sambal erbij en omscheppen. De mais en de champignons erbij doen en goed omscheppen. Op matig vuur even laten pruttelen. regelmatig roeren. 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde deeglap. Die in springvorm leggen met een doorsnede van 24 cm. gaatjes inprikken en een beetje paneermeel over de bodem. Overige bladerdeegplakjes ook uitrollen. kipmengsel in de springvorm doen. daarover de geraspte kaas. Met de andere deeglap afdekken. 35-40 minuten in de over bruin laten worden. |