Nieuws   Zoeken 

Mariska's vegetarische bami met rijst ;)
Ingredienten: (4 pers.):
1 pakje Bami speciaal van honig
300 gram zilvervlies rijst
vegetarische sateballetjes van de AH(eigen merk)
klein bami pakket(tauge, kool, pepertje, tomaatje)
olie
Bereiding:
Water koken en rijst volgens gebruiksaanwijzing klaar maken. Mix voor bami speciaal 10 min. laten wellen in heet water. Olie in een wok verwarmen. Daar het bami pakket bij. lekker laten "slinken" op een laag vuur. Peper en tomaat klein snijden en toevoegen. Na 10 min. de bamimix erbij en de vegetarische balletjes. Goed omscheppen. Rijst afgieten en rijst erbij. Goed omscheppen. Nachtje laten staan vor de smaak! (hoeft niet) Is nu ook al heerlijk
Receptnummer: 7140 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Mariska
Opmerking:
Er hoort natuurlijk pindasaus bij en een augurkje. De gehaktballetjes maak in in de pan altijd klein met een houten lepen, kruimelen dan een beetje. Dit voor een betere verdeling van het vlees. Ik vindt het mooier staan dan het van te voren snijden. Maar dat kan natuurlijk ook. PS: het kan ook met bami. Ik vindt alleen rijst lekkerder dan bami en bamikruiden lekkerder dan nasikruiden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept